Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség a bérbeadóknak Hogyan állítsuk be az árakat Hogyan állítom be a bérleti díjat?
Kategóriák

Hogyan állítom be a bérleti díjat?

A cikket a 8. 7. 2021 oldalon frissítették.

Ebben a cikkben részletes útmutatót olvashat minden egyes árbeállítási lehetőségről, amelyet a Flatio kínál. Ismerje meg, hogyan működik minden!

Köztudott, hogy a megfelelő bérleti díj kiválasztása kulcsfontosságú a potenciális bérlők vonzása szempontjából. Az Ön által meghatározott összegek teljes mértékben az Ön döntésén múlnak. Ha valaha növelni szeretné a beérkező foglalások számát, javasoljuk, hogy kísérletezzen a díjakkal a Bérbeadásaim webes alkalmazásban, hogy lássa, melyik ártartomány hozza a legjobb válaszadási arányt.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Flatio-n megosztott bérleti díjnak mindig tartalmaznia kell az összes közüzemi szolgáltatás (víz, villamos energia stb.) díját, valamint a Flatio szolgáltatási jutalékát.

Hogyan állítsa be az árakat?

A hirdetések díjainak beállításához a Bérbeadásaim webalkalmazásba kell mennie, és:

  1. A Tulajdonságok szakaszban klikkeljen a konkrét hirdetés részleteire;
  2. Az újonnan megjelenő menüben a bal oldalon válassza ki a Bérleti díjak és időtartam szakaszt;
  3. Kattintson az "Alapértelmezett árak beállításai" gombra, töltse ki az alapértelmezett árakat az Ön preferenciáinak megfelelően, és mentse a módosításokat.
  4. Ha engedélyezi a rövid távú tartózkodásokat, és ezekre más árakat szeretne alkalmazni, menjen vissza a Bérleti árak és időtartam főoldalra, és kattintson a "Rövid távú árak beállításai" gombra a megfelelő beállításhoz.
    • A mentés után ne felejtsen el a "Rövid távú árak aktiválása" gombra kattintani, hogy engedélyezze őket, és így alkalmazhatók legyenek a rövid távú foglalásokra.

Ha ehelyett inkább egy channel managerből importálná az árakat (pl. BookingSync vagy ICNEA), akkor a szinkronizálást a profilja Integráció szakaszán keresztül intézheti, ahol lehetőség van az árak importálására a Flatio-ba.

Alap bérleti díj

  • Az alapértelmezett árak beállításaiban (az összes foglalásra vonatkozik, kivéve, ha aktiválta a rövid távú árakat), be kell állítania egy havi alapárat.
  • Ha a rövid távú árakat is aktiválni szeretné (legfeljebb 29 nap/28 éjszakás tartózkodás esetén alkalmazandó), akkor a rövid távú árak beállításai között egy éjszakai alapárat kell beállítania.

Az alapár mindig kötelező. Ezt használjuk ezután a bérleti díj kiszámításához a foglalásoknál azokon a dátumokon/hónapokon kívül, amikor a beállításainak megfelelően a részletes árbeállításokat kell használjuk.

Szezonális árképzés

Lehetősége van arra is, hogy az egyes hónapokra eltérő árakat állítson be. Ha ezt a beállítást használja, akkor adott esetben az alapár helyett ez kerül felszámításra. Ha úgy dönt, hogy bizonyos hónapokra nem állítja be, akkor ezekben az időszakokban az alapár lesz érvényben.

Megjegyzés: Ne feledje, hogy ha aktiválta a rövid távú árakat, és a szezonális árképzést a rövid távú tartózkodásra is alkalmazni szeretné, akkor azt a rövid távú árbeállítások között kell beállítani. Ha csak az alapértelmezett beállítások alatt van kitöltve, akkor a 30 napnál rövidebb foglalásra nem fog érvényesülni, hacsak nem kapcsolja ki a rövid távú árakat.

Gyakorlati példa:

Az alapértelmezett beállításokban a havi alapár 1000 €. Csak július és augusztus hónapokra módosítja az árat a szezonális beállításokon keresztül, és 1200 €-ra emeli.

Ezután az egész évre (01.01. és 12.31. között) kap foglalást. Januártól júniusig (beleértve) a bérlő havonta 1000 €-t fizet, júliusra és augusztusra 1200 €-t, szeptembertől pedig ismét 1000 €-t számolunk fel havonta.

Egyedi árak meghatározott időpontokra

Végül, akár úgy is dönthet, hogy különleges árakat számít fel bizonyos időpontokra.

Ezt a beállítást leginkább arra használják, hogy vagy megemeljék az árat ünnepnapokon vagy helyi fesztiválokon, vagy másrészt csökkentsék az árat, hogy kitöltsék a foglalások közötti űrt. 

A "+ Új bérleti díj hozzáadása" gombra kattintva egy űrlaphoz jut, ahol kitöltheti a vonatkozó dátumokat és a kívánt éjszakánkénti bérleti díjat. Ez az alapértelmezett és a rövid távú árbeállítások esetében is elérhető.

Megjegyzés: Ne feledje, hogy ha aktiválta a rövid távú árakat, és az egyedi árképzést a rövid távú tartózkodásra is alkalmazni szeretné, akkor azt a rövid távú árbeállítások között kell beállítani. Ha csak az alapértelmezett beállítások alatt van kitöltve, akkor a 30 napnál rövidebb foglalásra nem fog érvényesülni, hacsak nem kapcsolja ki a rövid távú árakat.

Gyakorlati példa:

Az alapértelmezett beállításokban a havi alapár 1000 €. Van egy helyi fesztivál 07.01.-05. között, amely alatt szeretné megemelni az árat.

Mivel júliusban 30 éjszaka van, a standard éjszakai ár 33 € (1000 € / 30 éjszaka). Ha a fesztivál idejére szeretné megemelni az árat, akkor az egyedi árak beállításaihoz kell mennie, és be kell állítania a dátumokat és az új éjszakai árat. Ha a 07.01.-05. időszakra 45 € új éjszakai árat állít be, akkor ez a különleges ár az adott időszakon belüli éjszakákra, azaz 4 éjszakára (01.-02., 02.-03., 03.-04., 04.-05.) kerül felszámításra.

Ha a 07.01.-31. közötti időszakra kapja a foglalást, akkor a bérlő az egész hónapra 1047 €-t fizet ((1000 € / 30 éjszaka * 26 éjszaka) + (45 € * 4 éjszaka)) ahelyett, hogy csak 1000 €-t fizetne.

Hónap A bérlő tartózkodása Alkalmazott ár Számítás Ár per tartózkodás
július 30 éjszaka   (egész hónap) alapár (1000 € havonta),
egyedi ár (45 €/éjszaka 07.01.-05.)
(1000 € / 30 éjszaka * 26 éjszaka) + (45 € * 4 éjszaka) 1047 €

 

Hosszabb tartózkodás kedvezményei

Mindezek tetejébe még százalékos kedvezményeket is beállíthat a hosszabb foglalásokhoz. Erősen javasoljuk, hogy kínáljon ilyen kedvezményeket, mivel a bérlők gyakran előnyben részesítik az ilyen lehetőségekkel rendelkező hirdetéseket.

  • Az alapértelmezett árbeállításokban lehetőség van 30-89 napos, 90-179 napos, valamint 180 napot meghaladó tartózkodásra vonatkozó kedvezmények beállítására.
  • A rövid távú árak beállításaiban a 7-13 napos és a 14-29 napos tartózkodásra vonatkozó kedvezmények alkalmazhatók.

És a hab a tortán, hogy nem kell aggódnia az árak helytelen beállítása miatt! Az árbeállítások résznél részletes árfunkció-ellenőrzőt fejlesztettünk ki, amely pontosan megmutatja, hogyan történik a bérleti díj kiszámítása. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden helyesen van beállítva, mielőtt megosztja hirdetését a Flatio-n.

Látogasson el erre a cikkre, hogy többet megtudjon a bérleti díjak kiszámításának módjáról, és hogy egy részletes példán keresztül megértse az árprioritásokat.

Segített ez a cikk?