Mit kell tegyek, hogy beköltözzek a kiválasztott lakásba? - Flatio
Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség bérlőknek Hogyan működik a Flatio? Mit kell tegyek, hogy beköltözzek a kiválasztott lakásba?
Kategóriák

Mit kell tegyek, hogy beköltözzek a kiválasztott lakásba?

A cikket a 17. 7. 2024 oldalon frissítették.

Minden alapvető információ a Flatio foglalási folyamatáról: Nézze meg, mit kell tennie mindkét oldalnak ahhoz, hogy minden hivatalossá váljon!

Egészen egyszerű! Minden azzal kezdődik, hogy megtalálja az ideális új otthonát a flatio.hu oldalon és foglalási kérelmet nyújt be. (Útmutatónkat a kérelem benyújtásának módjáról ebben a cikkben találja.) Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha szeretne néhány részletet tisztázni a foglalás előtt, mindig kapcsolatba léphet a bérbeadóval és kérhet további információkat tőlük vagy az ingatlanról.

Ahogy benyújtja a foglalási kérelmét, az azonnal továbbításra kerül a bérbeadónak, aki 24 órán belül jóváhagyhatja vagy elutasíthatja. A bérbeadók mindig a rendelkezésre álló információk alapján döntenek, tehát minél többet oszt meg, annál jobb!

Ha a bérbeadó jóváhagyja a kérelmét, a bérleti szerződés tervezete létrejön és megjelenik a profiljában. A jóváhagyástól számított 24 órán belül be kell fejeznie a bérleti szerződés aláírási folyamatát, amely a következőket tartalmazza:

  • A bérleti szerződés átolvasása és akláírása (online, hitelesítő kóddal),
  • Személyazonosító igazolvány/útlevél másolatának a feltöltése, és
  • Az első bérleti díj és a szolgáltatási díj befiezetése.

További információkért a bérleti szerződés aláírási folyamatáról látogasson el erre az oldalra.

Amint befejezi ezt a folyamatot és a pénz fizikailag beérkezik a Flatio gyűjtőszámlájára, a bérleti szerződés érvényes lesz minden jogával és kötelezettségével. Mivel a bérleti szerződés Ön és a bérbeadó között közvetlenül jön létre, minden módosítást a másik félnek jóvá kell hagynia.

Bár a bérleti szerződés érvényessé válása előtti összes szakaszban kommunikálhat a bérbeadóval a Bérleményeim fiókjában elérhető üzenetküldő chaten keresztül, amikor a bérleti szerződés érvényessé válik, megmutatjuk a bérbeadó személyes elérhetőségeit az ingatlan átadásának részleteiről való zökkenőmentes kommunikáció érdekében. Ezután semmi sem állhat az útjába a beköltözésnek!

Segített ez a cikk?